Liverpool wint in slotfase van Southampton

SOUTHAMPTON (ANP) - Liverpool houdt de druk hoog op Manchester City in de strijd om het kampioenschap van de Premier League. Bij Southampton stond het lang 1-1, maar doelpunten in de slotfase van Mohamed Salah en Jordan Henderson zorgden ervoor dat de 'Reds' nog met 3-1 wonnen.

Shane Long zette de thuisploeg verrassend op voorsprong in de 9e minuut. Virgil van Dijk liet de spits lopen om de plots vrijstaande Pierre-Emile Højbjerg af te stoppen. Van Dijk was te laat, de Deen kopte door en Long scoorde. Nog voor rust werd het 1-1 door een kopbal van Naby Keïta.

Na een klein uur werd Georginio Wijnaldum naar de kant gehaald. Tien minuten voor tijd stoomde Salah op en schoot bekeken raak. Het betekende het vijftigste doelpunt van Salah in de Premier League, terwijl hij lange tijd niet had gescoord. Henderson besliste de wedstrijd even later.

Koploper Liverpool heeft na 33 wedstrijden 82 punten, 2 meer dan Manchester City, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. De ploeg van trainer Pep Guardiola heeft een vrij competitieweekend omdat het zaterdag de halve finale van de FA Cup speelt tegen Brighton & Hove Albion.