Bayern overklast Dortmund in topper: 5-0

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München heeft de topper in de Bundesliga tegen Borussia Dortmund met grote cijfers gewonnen. De ploeg van trainer Niko Kovac sloeg in de eerste helft genadeloos toe met vier doelpunten. Na rust konden de toeschouwers in de Allianz Arena nog een keer juichen (5-0).

Bayern München nam dankzij de winst de eerste plaats in de Duitse competitie weer over van Dortmund. De 'Rekordmeister' heeft nu één punt voorsprong, met nog zes wedstrijden te gaan.

Mat Hummels en Robert Lewandowski, twee oud-spelers van Dortmund, maakten de eerste twee doelpunten. Verdediger Hummels opende in de tiende minuut de score met een kopbal, spits Lewandowski maakte er even later 2-0 van met zijn 200e treffer in de Bundesliga. Javi Martinez en Serge Gnabry voerden de score in de laatste vijf minuten voor rust op naar 4-0. Lewandowski tekende in de slotfase voor de vijfde treffer.