Ajax verslaat Willem II: 4-1

TILBURG (ANP) - Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Willem II tot een goede einde gebracht: 4-1. Het elftal van trainer Erik ten Hag mag zich daardoor in ieder geval voor een klein dagje koploper van de eredivisie noemen. PSV kan de eerste plaats zondag weer overnemen in de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Donny van de Beek opende in de veertiende minuut de score voor Ajax. Alexander Isak maakte in de 26e minuut gelijk . De Zweed benutte een strafschop en mocht zijn elfde doelpunt in elf competitiewedstrijden voor Willem II vieren. Ajax ging op voorsprong de rust in omdat Freek Heerkens de bal na een actie van David Neres in eigen doel werkte.

Na rust scoorden Joël Veltman en Hakim Ziyech nog voor Ajax. De 4-1 va Ziyech was de honderdste competitietreffer voor de club uit de hoofdstad. PSV was in het seizoen 1987-1988 de laatste club die voor de dertigste speelronde die mooie mijlpaal bereikte.

Willem II en Ajax ontmoeten elkaar op 5 mei weer als de bekerfinale in De Kuip op het programma staat.