FC Barcelona neemt voorschot op titel

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft met winst op Atlético Madrid een voorschot genomen op titelprolongatie in La Liga. De koploper versloeg de nummer twee van de ranglijst in Camp Nou met 2-0, dankzij doelpunten in de slotfase van Luis Suárez en Lionel Messi. Het verschil tussen beide ploegen liep daardoor op naar elf punten.

Atlético speelde ruim een uur met tien man, omdat spits Diego Costa met rood werd bestraft voor het beledigen van scheidsrechter Jesús Gil Manzano.

Het kostte Barcelona veel moeite om een gaatje te vinden in de zo moeilijk te passeren defensie van de Madrilenen. Jordi Alba raakte al vroeg in de wedstrijd de paal en Messi stuitte keer op keer op de uitblinkende doelman Jan Oblak. Vijf minuten voor tijd wist Suárez de Sloveen eindelijk te passeren. De spits uit Uruguay krulde de bal van buiten het strafschopgebied via de binnenkant van de paal langs Oblak. Een minuut later besliste Messi het duel met zijn 33e doelpunt van het seizoen.