Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Comedy Central: drink niet na zien Drunk History

AMSTERDAM - Het is niet de bedoeling dat kijkers van het programma Drunk History net als de deelnemers heel veel gaan drinken. Dat laat Comedy Central Benelux vrijdag in een verklaring weten. De makers willen niet dat het programma “het gebruik van alcohol aanmoedigt bij kijkers van welke leeftijd dan ook.”

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Comedy Central voelde zich genoodzaakt een reactie te geven nadat de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) had uitgehaald naar het programma. Met de slogan ‘dronken artiesten, acteurs en presentatoren vertellen bezopen verhalen uit de vaderlandse geschiedenis' zou Drunk History overmatig alcoholgebruik in een positief daglicht stellen, meent STIVA.

In de stichting werken Nederlandse producenten en importeurs van bier, wijn en gedistilleerd samen om drankmisbruik tegen te gaan, vooral onder jongeren.

Volgens STIVA-directeur Peter de Wolf zijn de gemoederen in de branche al hoog opgelopen: "Verschillende merken geven aan serieus te overwegen om te minderen of stoppen met adverteren op de zender." Onder anderen Birgit Schuurman, Tim den Besten, Jody Bernal en Victoria Koblenko doen mee aan het programma.