FC Twente bijna kampioen na zeperd Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Sparta heeft ervoor gezorgd dat FC Twente vrijdag kampioen kan worden van de Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdamse club verloor thuis ruim van TOP Oss, 1-4.

Na 6 minuten zette Deroy Duarte Sparta nog op voorsprong. Een klein kwartier later was de stand weer gelijk via Hennos Asmelash. In de tweede helft was Bryan Smeets de maker van het tweede doelpunt namens TOP Oss. Huseyin Dogan zorgde met twee treffers voor de eindstand.

Het verschil tussen FC Twente en de nummer twee Sparta is nu tien punten met nog vier wedstrijden te gaan. Bij een overwinning van de Enschedese club op Jong Ajax vrijdag in Amsterdam is het kampioen. De Rotterdammers spelen dan thuis tegen Helmond Sport.