Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De Jong met Ajax mee naar Turijn

AMSTERDAM (ANP) - Frenkie de Jong behoort tot de selectie van Ajax die maandag naar Turijn vliegt. De middenvelder ging zaterdag in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior (6-2) halverwege de eerste helft al naar de kant, omdat hij iets voelde in zijn hamstring. Op weg naar de kleedkamer greep De Jong een paar keer naar de achterkant van zijn rechterbovenbeen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

,,Hij had voor de wedstrijd nergens last van en was fit", zei trainer Erik ten Hag. ,,Maar ik zag hem niet lekker bewegen en dat werd erger en erger. Hij vertelde dat zijn hamstring een beetje opspeelde. We stonden al met 1-0 voor en we hebben toen besloten geen risico met hem te nemen."

Vooralsnog is onduidelijk of De Jong dinsdag in Turijn kan aantreden in de return tegen Juventus in de kwartfinales van de Champions League. Na de 1-1 van afgelopen week in Amsterdam moet Ajax minimaal één keer scoren om door te kunnen gaan. Ten Hag neemt 22 spelers mee naar Italië onder wie ook Nicolás Tagliafico. De Argentijn kan vanwege een schorsing echter niet meedoen.