Jong Ajax wint ruim van Go Ahead Eagles

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax heeft Go Ahead Eagles een forse nederlaag toegebracht. De Amsterdammers versloegen de club uit Deventer op sportpark De Toekomst met 5-2. Go Ahead blijft wel derde in de stand, maar heeft verzuimd om de vijf punten achterstand op nummer twee Sparta Rotterdam te verminderen. Jong Ajax staat door de zege zevende.

De bezoekers begonnen nog goed in Amsterdam. Thomas Verheijdt schoot al in de derde minuut via de paal de 1-0 binnen. De reactie van de ploeg van coach Michael Reiziger kwam een minuut later. Uit een snelle aanval maakte Lassina Traoré gelijk. Jong Ajax ging met 2-1 de rust in door een benutte vrije trap van Per Schuurs.

Verheijdt bracht Go Ahead vroeg in de tweede helft weer op gelijke hoogte, maar met snelle combinaties liep Jong Ajax uit naar 5-2. Danilo Pereira scoorde twee keer en Traoré maakte met de 4-2 ook zijn tweede treffer.