Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Siriz mag keuzehulp bij zwangerschap bieden

DEN HAAG (ANP) - Voorlichtingsgesprekken voor ongewenst zwangere vrouwen zullen in de toekomst worden aangeboden door drie organisaties. Onder hen is ook Siriz, de christelijke organisatie die vorig jaar in opspraak raakte omdat ze volgens een artikel in de Groene Amsterdammer ,,sturend'' advies zou geven aan vrouwen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) laat weten dat vier organisaties zich hadden aangemeld. Drie voldoen aan de eisen voor de nieuwe opzet. D66 en de VVD drongen erop aan dat organisaties die deze gesprekken aanbieden - en dus subsidie ontvangen- zwangere vrouwen niet in een bepaalde richting moeten sturen.

Siriz, dat voortkomt uit de Vereniging Bescherming van het Ongeboren Kind, gaat volgens Blokhuis de organisatiestructuur op de schop nemen. Ook heeft de club een aantal aanpassingen gedaan om aan de voorwaarden voor subsidie te voldoen. De organisatie staakt haar deelname aan de Mars voor het Leven, een jaarlijkse anti-abortusbetoging. Ook trekt Siriz zich terug uit het Platform Zorg voor Leven.