Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ruim 200 arrestaties bij klimaatprotest Londen

LONDEN (ANP/AFP/RTR) - De politie in Londen heeft tot dusver meer dan 200 mensen opgepakt bij klimaatprotesten. Die zorgen al twee dagen voor verkeersoverlast in de Britse hoofdstad.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De protesten begonnen maandag. Betogers blokkeerden toen belangrijke verkeersknooppunten. De politie meldt dat een half miljoen mensen hinder ondervonden doordat tientallen buslijnen moesten worden omgeleid. Er zouden 209 mensen zijn gearresteerd. Vijf van hen zouden betrokken zijn geweest bij vernielingen aan het Londense hoofdkantoor van Shell.

De autoriteiten hebben de activisten gesommeerd hun acties te beperken tot het gebied rond Marble Arch. De politie treedt op tegen betogers op andere locaties, zoals Waterloo Bridge. Daar hadden zich meer dan duizend mensen verzameld. De autoriteiten verwachten dat de protesten nog weken zullen aanhouden.

De drijvende kracht achter de demonstraties is de snel groeiende actiegroep Extinction Rebellion. Die wil dat meer wordt ondernomen tegen klimaatverandering. Een woordvoerder zegt dat veel betogers bereid zijn hun vrijheid op te offeren voor hun idealen.