Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Unilever en Arcadis in trek op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeurs is donderdag met een kleine winst begonnen. De andere Europese beurzen lieten kleine verliezen zien. Beleggers kregen op de laatste dag van de verkorte handelsweek nog flink wat kwartaalcijfers voor de kiezen. Op het Damrak werden de handelsupdates van onder meer Unilever en Arcadis goed ontvangen. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde na enige minuten handelen 0,2 procent in de plus op 567,30 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 823,28 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,2 procent.

Unilever klom 1,5 procent bij de hoofdfondsen. Het levensmiddelenconcern heeft in het eerste kwartaal meer verkocht en ook nog eens tegen hogere prijzen. De onderliggende omzetgroei van 3,1 procent viel wat hoger uit dan analisten hadden verwacht. In de MidKap dikte Arcadis bijna 8 procent aan. Het ingenieurs- en adviesbureau behaalde in het eerste kwartaal een hogere omzet. Ook de winstgevendheid ging omhoog.