Boëtius helpt Mainz bij remise tegen Leipzig

MAINZ (ANP) - RB Leipzig heeft in een doelpuntrijk duel gelijkgespeeld tegen 1. FSV Mainz: 3-3. Jean-Paul Boëtius, de oud-aanvaller van Feyenoord, leverde de assist bij de gelijkmaker voor Mainz van Jean-Philippe Mateta in de 83e minuut.

Lukas Klostermann van Leipzig scoorde in de eerste helft twee keer. Bij beide doelpunten was Timo Werner de aangever. Karim Onisiwo was vlak voor rust trefzeker namens Mainz. In de 49e minuut was Werner deze keer de afmaker. De Fransman Moussa Niekhaté maakte de laatste twintig minuten weer spannend door de aansluitingstreffer te maken. Boëtius stuurde vervolgens de ingevallen Franse spits Mateta weg, die afrondde.

Leipzig staat derde in de Bundesliga en is al zeker van plaatsing voor de Champions League. Op 25 mei speelt Leipzig nog de Duitse bekerfinale tegen Bayern München.