Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Cardiff degradeert uit Premier League

CARDIFF (ANP) - Het is over en uit voor Cardiff City in de Premier League. De club uit Wales verloor de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace met 3-2 en is daardoor gedegradeerd. Meer dan de 18e plaats zit er niet meer in voor de ploeg van coach Neil Warnock. Cardiff volgt nummer 19 Fulham en nummer 20 Huddersfield Town naar het Championship.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De nederlaag van Cardiff zorgde voor grote opluchting bij nummer 17 Brighton Hove & Albion. De ploeg van Davy Pröpper en Jürgen Locadia weet zich verzekerd van een langer verblijf in de hoogste Engelse profdivisie.

Wilfried Zaha zette Crystal Palace na een klein half uur op voorsprong en vanaf dat moment leek Cardiff er al niet meer in te geloven. De ploeg kwam door een eigen doelpunt van Martin Kelly weliswaar op 1-1, maar Michy Batshuayi maakte er al snel 2-1 voor Palace van. In de tweede helft liepen de bezoekers uit naar 3-1 door een goal van Andros Townsend. De treffer van Cardiff-aanvaller Bobby Read vlak voor het einde van de wedstrijd was er slechts een voor de statistieken.