Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tweede keus Barcelona verliest van Celta

VIGO (ANP) - FC Barcelona heeft de derde competitienederlaag van dit seizoen geïncasseerd. De tweede keus liet zich verrassen door laagvlieger Celta de Vigo, dat in eigen huis met 2-0 won.

De Catalaanse club is al kampioen van Spanje en mede om die reden gaf trainer Ernesto Valverde de vaste basisspelers rust. Ook met het oog op de return in de halve finales van de Champions League tegen Liverpool ontbraken onder anderen Lionel Messi, Luis Suárez, Ivan Rakitic, Jordi Alba en Sergio Busquets.

Ook eerste doelman Marc-André ter Stegen was er niet bij, waardoor Jasper Cillessen onder de lat stond. De doelman van Oranje tastte mis in de 67e minuut mis bij een inzet van Maximiliano Gómez en in de 88e minuut bij een strafschop van Iago Aspas.

De Franse aanvaller Ousmane Dembélé van Barςa moest al na 6 minuten naar de kant met een hamstringblessure. Hij maakte de weg vrij voor het debuut van de 20-jarige Alex Collado.