Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Arsenal helpt Chelsea Champions League in

LONDEN (ANP) - Met dank aan Arsenal heeft Chelsea zich geplaatst voor de Champions League. De ploeg van coach Maurizio Sarri won zelf met 3-0 van Watford en zag enkele uren later concurrent Arsenal met 1-1 gelijkspelen tegen Brighton & Hove Albion. Daardoor kan Chelsea niet lager meer eindigen dan de vierde plek, met nog één speelronde te gaan. De top vier van de Premier League kwalificeert zich voor de groepsfase van het kampioenenbal.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Arsenal, dat de voorgaande drie competitieduels verloor, kwam door Pierre-Emerick Aubameyang op voorsprong. Na ruim een uur scoorde Glenn Murray namens de bezoekers, met Jürgen Locadia op de bank. Brighton was vooraf door de nederlaag van rivaal Cardiff City tegen Crystal Palace (2-3) al zeker van behoud op het hoogste niveau.

Arsenal kan nog wel de vierde plaats halen, maar is daarbij afhankelijk van Tottenham Hotspur dat drie punten meer heeft. Via de Europa League kan de ploeg van trainer Unai Emery de Champions League ook nog bereiken. Arsenal speelt donderdag in en tegen Valencia, dat in Londen met 3-1 verloor.