Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Levensgevaarlijke patiënt ontsnapt uit kliniek Michael P.

Opnieuw een groot schandaal bij de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder. De inrichting waar Michael P. verbleef toen hij Anne Faber vermoorde.

Levensgevaarlijke patiënt ontsnapt uit kliniek Michael P.

Ontsnapping

De gevaarlijke Peter M. blijkt dit weekend uit de kliniek te zijn ontsnapt, zo vertelt de politie aan het AD. Volgens zijn familie is M. zonder zijn medicijnen levensgevaarlijk. Hij is psychotisch schizofreen en heeft zijn familie meerdere keren met de dood bedreigd. Zij zijn bang voor hun eigen veiligheid.

Peter M.

M. zit vast omdat hij in 2017 dreigde het station van Dordrecht op te blazen. In hoger beroep werd de man veroordeeld tot een verblijf in een psychiatrisch ziekenhuis. Dit werd dus Den Dolder en daar is hij nu uit ontsnapt. Ook weigerde hij eerder zijn medicijnen te slikken en viel hij een wijkagent lastig. Bovendien stond hij bekend las lastig vanwege agressieproblemen.

Verlof

Hij verdween afgelopen zaterdag nadat hij drie uur op verlof mocht. Het is opvallend dat hij verlof kreeg, aangezien zijn familie de kliniek meerdere keren waarschuwde dat hij wilde ontsnappen. Hier lijkt de Fivoor-kliniek dus niets mee gedaan te hebben. Het personeel schatte namelijk in dat hij zich niet zou misdragen tijdens het verlof. In totaal was het twee uur begeleid en het derde uur mocht hij alleen op pad. Toen ging hij er dus vandoor.

Schandalen

Het is niet het eerste schandaal in de kliniek. Eerder baarde het al opzien doordat Michael P. daar zijn gang kon gaan, de moordenaar van Anne Faber. Ook een andere patiënt zorgde afgelopen weekend. De cliënt brak in bij een slijterij en stal drank. Deze man had echter geen strafrechtelijke titel en mocht midden in de nacht van de instelling op pad. Over dit incident was de kliniek wel open, maar het probeerde het incident onder het tapijt te vegen.