Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een dure sportauto rijden: dit zijn de bijkomende kosten naast de aanschafprijs

Is het dan toch eindelijk zover? Heb je voldoende op de spaarrekening staan om die auto van je dromen aan te schaffen? Dat is mooi nieuws.

Een dure sportauto rijden: dit zijn de bijkomende kosten

Iets minder is echter dat je er dan nog niet helemaal bent. Er komen namelijk nog veel meer andere kosten, naast de aanschafprijs, kijken bij het kopen van een dure sportauto. Benieuwd waar jij rekening mee moet houden? Wij sommen het voor je op.

Motorrijtuigenbelasting

Vaak is het pijnlijk, maar het is waar. Nederland is het land van de belastingen. Maar ondanks dat het ons veel geld kost, levert het ons uiteraard ook veel op. Door bijvoorbeeld motorrijtuigenbelasting te heffen, kan de Nederlandse overheid in samenwerking met instanties zoals Rijkswaterstaat zorgen voor de prachtige snelwegen die ons landje rijk is. Zo een dure auto wil jij toch ook rijden op de mooiste wegen die er mogelijk zijn? Zo haal je immers het meest uit je auto. Wel is dit zeker een punt om rekening mee te houden in het kostenplaatje van je nieuwe auto. Dure sportauto’s zijn vaak grootverbruikers als het aankomt op uitstoot en hiervoor zal de overheid dan ook goed rekenen.

Verzekering

Een dure sportauto is uiteraard iets wat je wilt verzekeren. Het zou maar voorkomen dat je met de nieuwe dure bolide terecht komt in een ongeluk. Het zou zonde zijn van het geld als dit dan allemaal verloren gaat toch? Uiteraard ben je ook door de Nederlandse wet verplicht om je auto te verzekeren. Dit gaat dus hoe dan ook geld kosten en vaak kost dit veel geld bij een dure auto. De vuistregel hierbij is vaak; hoe duurder de auto, des te hoger de premie voor de verzekering. Wil jij nou zo goedkoop of gunstig mogelijk uitkomen bij het verzekeren van je nieuwe auto? Zorgt dan voordat je de auto koopt eerst dat je start met de autoverzekering berekenen. Er zijn veel aanbieders voor een autoverzekering en met vergelijken kom jij vaak het gunstigste uit de boot.

Brandstof en verbruik

Waar wij bij het stukje motorrijtuigenbelasting al een beetje aangeven dat dure sportauto’s vaak groot gebruikers zijn op het gebied van uitstoot, loopt dit vaak natuurlijk ook parallel aan het verbruik in brandstof van een dergelijke auto. Natuurlijk heb jij je voet op het gaspedaal en bepaal jij hoeveel gas je uiteindelijk geeft. Houdt er rekening mee dat elke duw met je voet al snel een hoop geld kan kosten.