Dolberg leidt Denen naar zege op Georgië

KOPENHAGEN (ANP) - Denemarken heeft mede door twee doelpunten van Kasper Dolberg ruim gewonnen van Georgië (5-1). De Denen laten door de zege Ierland niet verder uitlopen. De Ieren wonnen met 2-0 van Gibraltar en hebben in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap na vier wedstrijden tien punten, vijf meer dan Denemarken dat pas drie keer in actie kwam.

Dolberg opende in de dertiende minuut de score door de bal binnen te tikken uit een hoekschop. Na de gelijkmaker van Saba Lobzhanidze zorgde Christian Eriksen vanaf elf meter opnieuw voor de voorsprong. In de tweede helft maakte Dolberg zijn tweede treffer. Yussuf Poulsen zorgde voor de 4-1 uit de rebound, nadat de Georgische doelman Giorgi Loria een derde goal van Dolberg had voorkomen. In de blessuretijd maakte Martin Braithwaite het vijfde en laatste doelpunt voor Denemarken.

Ierland kwam slechts twee keer tot scoren tegen Gibraltar. Een schot van David McGoldrick werd door Joseph Chipolina van richting veranderd en was daardoor onhoudbaar voor doelman Kyle Goldwin. Pas vlak voor het eindsignaal stelde Robbie Brady met de 2-0 de zege veilig.