Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Spanje neemt verder afstand van Zweden

MADRID (ANP) - Spanje heeft in groep F van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal verder afstand genomen van Zweden. In Madrid won de thuisploeg met 3-0.

Aanvoerder Sergio Ramos benutte en strafschop nadat Sebastian Larsson hands had gemaakt. Álvaro Morata benutte vijf minuten voor tijd een tweede strafschop voor Spanje. In de slotfase bepaalde Mikel Oyarzabal met een fraai schot de eindstand op 3-0.

Zweden zag al halverwege de eerste helft Viktor Claesson geblesseerd uitvallen. Spanje heeft na vier zeges twaalf punten, vijf meer dan Zweden.

Roemenië hield in dezelfde groep de aansluiting met Zweden door met 4-0 van Malta te winnen. George Puscas was goed voor de eerste twee doelpunten, Alexandru Chipciu maakte de derde en Denis Man in blessuretijd de 4-0.

AZ-speler Björn Johnsen bezorgde Noorwegen met twee treffers de zege bij de Faroër Eilanden. Het was voor de Noren de eerste zege in vier duels.