Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voetbalsters kunnen vervolg op WK afdwingen

VALENCIENNES (ANP) - De Nederlandse voetbalsters kunnen zich zaterdag al verzekeren van een plek in de achtste finales van het WK. Als de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman na Nieuw-Zeeland ook Kameroen verslaat, kan de Europees kampioen zich gaan opmaken voor een vervolg op het toernooi in Frankrijk. Oranje moet het in het Stade du Hainaut van Valenciennes stellen zonder verdedigster Stefanie van der Gragt, die vanwege knieklachten niet kan meedoen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Van der Gragt hield die blessure over aan het zo moeizaam gewonnen duel met Nieuw-Zeeland, dinsdag in Le Havre. Pas diep in blessuretijd wist invalster Jill Roord de 'Leeuwinnen' de gewenste start te bezorgen (1-0). Kameroen verloor met dezelfde cijfers van Canada, dat zaterdagavond in Grenoble tegen Nieuw-Zeeland speelt.

Valenciennes maakt zich op voor de komst van duizenden Oranjefans. De KNVB heeft ruim 13.500 kaarten verkocht aan Nederlandse supporters. Ze verzamelen op de fanzone in het centrum van de stad en lopen dan rond het middaguur gezamenlijk naar het stadion, dat naar verwachting zo goed als vol zal zitten.