Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Platini gearresteerd vanwege WK in Qatar'

Voormalig UEFA-president Michel Platini is vandaag opgepakt. Dit zou te maken hebben met het onderzoek naar de toewijzing van het WK naar Qatar.

Platini gearresteerd vanwege WK in Qatar

Michel Platini

Platini was tussen 2007 en 2015 voorzitter van de UEFA. Deze baan moest hij neerleggen nadat hij door de ethische commissie van wereldvoetbalbond FIFA werd geschorst. Nu is de Fransman dus opnieuw in opspraak.

Qatar

Volgens de Franse media is Platini naar het anti-corruptie-eenheid van justitie gebracht. Het zou gaan om corruptie tijdens de toewijzing van het WK aan Qatar. In 2014 had de Franse oud-voetballer een geheime ontmoeting met de omstreden Qatarese voetbalofficial Mohamed Bin Hammam. Bin Hammam kreeg eerder een schorsing voor het leven van de FIFA. Na de ontmoeting besloot Platini voor het WK-bid van Qatar te stemmen. Opvallend werd kort naar de toewijzing van WK bekend dat de zoon van Platini werd toegewezen als directeur van een investeerdersgroep in Qatar.

Ophef

De toewijzingen van het WK 2018 aan Rusland en 2022 aan Qatar zorgden voor veel ophef. Volgens velen rook het dan ook naar corruptie. Platini liet zelf weten dat hij puur uit overtuiging op Qatar en Rusland had gestemd, omdat hij wilde dat het voetbal “nieuwe regio’s aandoet”.