Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voetbalsters met Van Dongen tegen Canada

REIMS (ANP) - Merel van Dongen heeft in de laatste groepswedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK een basisplaats gekregen. Bondscoach Sarina Wiegman geeft Van Dongen als linksback tegen Canada de voorkeur boven Kika van Es, die in de voorgaande twee duels geen sterke indruk maakte. Wiegman stuurt in Reims verder dezelfde speelsters het veld in als zaterdag tegen Kameroen (3-1).

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Als invalster bereidde Van Dongen in de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland in blessuretijd het winnende doelpunt van Jill Roord voor (1-0). De verdedigster van Real Betis mocht ook tegen Kameroen invallen. Met zes punten zijn zowel de 'Leeuwinnen' als Canada zeker van een vervolg op het toernooi.

De wedstrijd in het Stade Auguste-Delaune begint om 18.00 uur. Oranje heeft aan een gelijkspel genoeg om als eerste te eindigen in de poule. In dat geval wacht dinsdag in de achtste finales in Rennes een ontmoeting met Japan. Bij verlies spelen de voetbalsters maandag in Parijs tegen de nummer twee uit groep F, Zweden of de Verenigde Staten.