Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Miedema geeft vakantie graag op voor Spelen

VALENCIENNES (ANP) - Als klein meisje riep Vivianne Miedema al dat ze dolgraag een keer wil meedoen aan de Olympische Spelen. "Ik wist toen niet dat dit als voetbalster kon. Ik heb daarom allerlei sporten uitgeprobeerd, tennis bijvoorbeeld. Om nu toch met ons voetbalelftal naar de Spelen te gaan, is een droom die uitkomt", zei Miedema, die de score opende in de kwartfinales van het WK tegen Italië (2-0) en werd gekozen tot 'player of the match'.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Toen we naar dit WK gingen, was het halen van de Spelen ons grootste doel. We hadden vooraf ingeschat dat een plek in de kwartfinales misschien wel genoeg zou zijn. Dat we nu zelfs de halve finales moeten halen om naar Tokio te gaan, zegt veel over de kracht van de Europese landen. Volgend jaar zomer hebben we opnieuw niet veel rust. Maar we gaan wel naar een heel mooi toernooi."

De voetbalsters versloegen Italië dankzij rake kopballen van Miedema en Stefanie van der Gragt. "Grappig, voorafgaand aan beide goals had ik contact met 'Steef'. Bij de eerste zei ik: jij loopt er omheen, ik trek naar binnen. En bij de tweede keer precies andersom. Eerst valt die bal op mijn hoofd en daarna op die van Stefanie. Heerlijk als je het zo kan uitvoeren."