Haïti verslaat Canada na achterstand

HOUSTON (ANP) - Haïti heeft de halve finale van de Gold Cup bereikt door Canada met 3-2 te verslaan. Canada kwam in de eerste helft met 0-2 voor, maar Haïti wist de wedstrijd in de tweede helft volledig om te draaien.

De Canadezen hadden de eerste helft meer balbezit en kregen de meeste kansen. In de 18e minuut schoot Jonathan David de 0-1 binnen na een slim genomen vrije trap. Tien minuten later scoorde Lucas Cavallini de 0-2.

Na die goal kwam Haïti vaker aan de bal. Dat resulteerde kort na rust in de aansluitingstreffer van Duckens Nazon na geklungel van de Canadese keeper Milan Borjan bij een terugspeelbal. In de 70e minuut was de terugkeer compleet toen Hervé Bazile een penalty binnenschoot.

Zes minuten later schoot Wilde Donald Guerrier de winnende binnen voor Haïti.

Haïti neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van Mexico tegen Costa Rica.