Mexico wint na strafschoppen van Costa Rica

HOUSTON (ANP) - Mexico heeft de halve finales van de Gold Cup bereikt na strafschoppen. De wedstrijd tegen Costa Rica eindigde in 1-1 en in de verlenging werd niet meer gescoord. Mexico nam de penalty's uiteindelijk beter en won de strafschoppenserie met 5-4.

Raúl Jiménez scoorde een minuut voor rust de openingstreffer en bracht Mexico zo op voorsprong. Zeven minuten na rust was het echter alweer gelijk. Oud-speler van FC Twente en PSV Bryan Ruiz schoot namelijk een penalty binnen namens Costa Rica.

In het vervolg van de wedstrijd kregen beide ploegen nog meerdere kansen om te scoren. De laatste verlenging leken beide ploegen te vermoeid om nog iets te forceren.

Penalty's

Jiménez miste direct de eerste strafschop namens Mexico. Randall Leal schoot de derde penalty van Costa Rica ver naast, waardoor het weer gelijk werd. De zesde penalty van Costa Rica werd uiteindelijk gestopt door Guillermo Ochoa, waardoor Mexico won.

Mexico neemt het in de halve finale op tegen Haïti dat Canada uitschakelde.