Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wiegman rekent op fitte ploeg in halve finale

LYON (ANP) - Sarina Wiegman rekent woensdag in de halve finale van het WK tegen Zweden op een volledig fitte ploeg. Volgens de bondscoach van Oranje zijn al haar speelsters goed uit het duel met Italië gekomen, ook Lieke Martens die al een tijdje veel last heeft van een teen. "De klachten zijn niet erger geworden, dus we gaan het nu op dezelfde manier aanvliegen als richting Italië", zei Wiegman.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Tussen de duels met Japan (2-1) en Italië (2-0) in trainde Martens amper. Toch maakte de aanvalster 'gewoon' de 90 minuten vol in de kwartfinale tegen de Italiaansen. "We volgen nu dezelfde strategie. We hopen dat Lieke woensdag kan spelen. We weten allemaal dat zij een goede speelster is, maar we zijn sterker geworden. We hebben meer speelsters die het verschil kunnen maken", aldus Wiegman. "Dus als Lieke niet kan spelen, dan zetten we er een ander in en gaan we er ook vol voor."

De basisspeelsters werkten maandag een lichte hersteltraining af. "Het ziet ernaar uit dat iedereen fit is. We hebben morgen nog een training en dan gaan we woensdag spelen."