Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wiegman ziet geen favoriet

LYON (ANP) - Bondscoach Sarina Wiegman van de Nederlandse voetbalsters ziet geen favoriet voor het duel met Zweden in de halve finales van het WK. "Het wordt een strijd tussen twee gelijkwaardige teams. Kijk maar naar de FIFA-ranking, daarop zijn we maar één plek van elkaar verwijderd. Zo zal de wedstrijd denk ik ook gaan verlopen", zei Wiegman twee dagen voor het duel met de Scandinavische voetbalsters. "Waarbij wij natuurlijk hopen de wedstrijd winnend af te sluiten."

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Zweden verloor in de groep alleen van de Verenigde Staten (0-2) en rekende vervolgens in de knock-outfase af met Canada (1-0) en Duitsland (2-1). "Zweden is al jaren een sterk land. Ze zitten heel goed in het toernooi. Maar wij zijn ook heel goed in het toernooi gegroeid", aldus Wiegman. "Het zal gelijk op gaan."

Twee jaar geleden op het EK in eigen land wonnen de voetbalsters in de kwartfinales met 2-0 van Zweden. "Hun stijl is niet veel anders geworden, al spelen ze nu wel iets directer naar voren. In defensief opzicht staan ze goed georganiseerd."