Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wiegman: we kwamen niet aan aanvallen toe

LYON (ANP) - Sarina Wiegman bekende na afloop van de verloren WK-finale dat Oranje te weinig kansen wist te creëren. De bondscoach had voor de eindstrijd haar tactiek aangepast aan het offensieve spel van de Amerikaanse voetbalsters.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"We hadden wel door dat als we hetzelfde zouden doen als we deden eerder in het toernooi, dat zij wel raad wisten met de iets grotere ruimtes. De 4-5-1-formatie pakte redelijk uit, maar wij kwamen niet tot aanvallen toe", zei Wiegman bij de NOS. "Echt uitgespeelde kansen hebben we niet gehad, maar tot aan de penalty kon het alle kanten op. Die penalty was vervelend, echt een mokerslag. Na de 2-0 overwogen we 3-4-3 te gaan spelen, maar het werd toen echt gatenkaas."

De Verenigde Staten wonnen met 2-0 en zo wist Wiegman Oranje na de Europese titel niet ook naar de wereldtitel te loodsen. Ook voor Wiegman waren het emotionele weken, maar na het EK in eigen land wist ze enigszins wat ze kon verwachten. "Je zit in je eigen wereld. Maar ik was erop voorbereid en daarom was het niet echt een achtbaan", stelde Wiegman. "Maar ik denk dat ik wel lekker kan slapen de komende dagen. De media hebben een enorme impact op ons team. Daar moeten we aan wennen, want dat hoort erbij."