Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tunesië via strafschoppen naar laatste acht

ISMAILIA (ANP) - Tunesië heeft zich als laatste geplaatst voor de kwartfinales van de Afrika Cup. Het land schakelde in de achtste eindstrijd Ghana uit. Daarvoor waren na 120 minuten strafschoppen nodig.

De Tunesische bondscoach Alain Giresse, oud-Frans international, had in extra tijd van de verlenging een andere keeper ingezet, Farouk Ben Mustapha. Hij stopte één strafschop, zijn teamgenoten schoten er vijf in.

Na 90 minuten was de stand 1-1. Tunesië kwam in de 73e minuut tijd op voorsprong door Taha Khenissi. In blessuretijd kopte Rami Bedoui in eigen doel, waarmee hij een verlenging noodzakelijk maakte. Bedoui stond net een minuut in het veld. Als extra verdediger moest hij helpen de voorsprong te verdedigen. In extra tijd werd niet gescoord.

Eerder bereikten Benin, Senegal, Nigeria, Zuid-Afrika, Madagaskar, Algerije en Ivoorkust de laatste acht.