Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Echtgenote kan Fernando Ricksen niet meer bezoeken vanwege niet betalende ex'

De situatie van Fernando Ricksen is al ontzettend erg, maar wordt nog triester. Zijn vrouw Veronika kan de speler niet meer bezoeken. Reden: de ex van de voetballer weigert geld terug te betalen.

Echtgenote kan Fernando Ricksen niet meer bezoeken vanwege niet betalende ex

Fernando Ricksen

De vechtscheiding tussen Graciela en Fernando Ricksen werd voor de rechter beslecht in het nadeel van zijn ex. Zij moest daardoor de voetballer een bedrag van 410.000 euro terugbetalen. Dit wil de vrouw echter niet doen, omdat het verkregen is via een speciale regeling. Glagow Rangers betaalde haar toenmalige spelers (waaronder Ricksen) via een constructie waardoor er minder belasting hoeft worden afgedragen. De vrouw vreest dat ze alsnog een claim van de belastingdienst krijgt als ze het bedrag terugbetaald. Volgens Veronika, de huidige vrouw van Ricksen, is de vrouw het aan het uitstellen, zodat ze het niet hoeft terug te betalen. Zij ziet de beredenering over een belastingaanslag dan ook als onzin.

Veronika Ricksen

Veronika woont samen met het dochtertje dat ze samen heeft met de voetballer in Spanje en vliegt geregeld heen en weer naar haar man. Fernando verblijft namelijk in een hospice in Schotland en kan niet vervoerd worden. Zijn vrouw heeft echter moeite om rond te komen, waardoor ook de bezoekjes aan Ricksen lastiger worden. Daarnaast moet ze regelmatig naar Rusland om haar visum te verlengen wat ook weer extra geld kost. Toch wil ze niet weg uit Spanje omdat haar dochtertje zich daar thuis voelt.

Toestand

Het gaat steeds slechter met de oud-voetballer van onder meer Fortuna Sittard. Ze is dan ook bang dat ze hem niet veel meer kan zien als het geldpotje helemaal leeg is. “Hij wil het oplossen zolang hij er nog is. Ik ben bang dat we straks geen geld meer hebben voor de boodschappen,” zegt ze tegen de Scottish Sun.