Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Seoul: Rusland heeft spijt van straaljager

SEOUL (ANP/RTR) - Moskou heeft volgens Zuid-Korea via een niet met name genoemde Russische functionaris spijt betuigd voor het schenden van het Zuid-Koreaanse luchtruim door een Russische straaljager. Volgens de functionaris lag de oorzaak in een technisch mankement.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Dinsdag ontkende het Russische ministerie van Defensie nog dat Russische bommenwerpers het Zuid-Koreaanse luchtruim hadden geschonden. Het beschuldigde Zuid-Koreaanse jets daarentegen van het uitvoeren van gevaarlijke manoeuvres die Russische vliegtuigen bedreigden.

Defensiefunctionarissen in Seoul zeiden eerder dat de Zuid-Koreaanse luchtmacht honderden waarschuwingsschoten had afgevuurd op een Russisch militair vliegtuig dat illegaal het Zuid-Koreaanse luchtruim was binnengevlogen.

"Rusland heeft zijn diepe spijt overgebracht over het incident en verklaard dat zijn ministerie van Defensie onmiddellijk een onderzoek zal instellen en noodzakelijke stappen zal zetten", aldus een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse presidentieel paleis.