Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vergeet FaceApp, dit is de nieuwste trend voor het bewerken van je foto

FaceApp is een grote hit. De app die je foto veroudert wordt massaal gebruikt. Nu is er weer iets nieuws: je foto geschilderd door een oude meester.

Vergeet FaceApp, dit is de nieuwste trend voor het bewerken van je foto

AI Portrets

De nieuwe hit in de Verenigde Staten is namelijk AI Portraits. Het gebruikt zoals ze naam al aangeeft AI, oftewel kunstmatige intelligentie om een foto van jouw gezicht om te toveren tot een portret van een oude meester. Afgelopen woensdag was het programma zo populair dat de website zelfs plat lag. Nu is de site weer niet bereikbaar.

45.000 portretten

Het programma gebruikt de data van ruim 45.000 portretten vanaf de renaissance tot het heden. Het kijkt na de mimiek en gezichtskenmerken om het ideale schilderij te maken. Het is overigens gemaakt door het MIT-IMB Watson AI Lab. Een Amerikaanse samenwerking tussen de universiteit uit Boston en technologiebedrijf IBM.

Toch is er een kleine aanpassing gedaan. Op vroegere schilderijen lachten mensen vaak niet, dus dat is aangepast.

Privacy

Er was veel kritiek op het Russische FaceApp omdat er onduidelijkheden waren omtrent privacy. IBM haakt daar op in. Het bedrijf zegt dat de foto wordt geupload naar de server om een portret te creëren en wordt daarna onmiddellijk verwijderd.