doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Inwoners El Paso sceptisch over komst Trump

EL PASO (ANP/AFP) - Een aantal inwoners van El Paso ziet liever niet dat president Donald Trump woensdag naar de Texaanse stad komt waar een 21-jarige man afgelopen weekend een bloedbad veroorzaakte. "Hij zou niet moeten komen, terwijl wij aan het rouwen zijn", zei het uit El Paso afkomstige Congreslid Veronica Escobar.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De blanke schutter met racistische motieven opende het vuur in een winkelcentrum in El Paso en doodde 22 mensen, onder wie acht Mexicanen. Escobar zei dat de president "rekening moet houden met het feit dat zijn woorden en daden een rol hebben gespeeld" bij wat is gebeurd. Trump had Mexicanen en Centraal-Amerikanen eerder neergezet als criminelen, bendeleden en verkrachters.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Silvia Rios, inwoonster van El Paso, verweet Trump haat "tegenover mensen met een andere huidskleur" en zei dat hij daarom niet welkom is. Ook plaatsgenoot Rosario Meyer liet weten dat de Republikeinse president beter kan wegblijven.

Adolpho Telles, voorzitter van de kring El Paso van de Republikeinen, verdedigde de komst van Trump. Wel zei hij tegen CNN dat Trump beter op zijn woorden moet letten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws