Napoli wint spectaculair duel in Florence

FLORENCE (ANP) - Napoli is met een spectaculaire overwinning bij Fiorentina begonnen aan de competitie in de Serie A. De nummer twee van het vorige seizoen zegevierde met 4-3. Voor de thuisclub kwamen Erick Pulgar (1-0), Nikola Milenkovic (2-2) en Kevin-Prince Boateng (3-3) tot scoren. Lorenzo Insigne (twee), Dries Mertens en José Callejón troffen doel namens de bezoekers.

De Mexicaan Hirving Lozano behoorde nog niet tot de selectie van Napoli. De 24-jarige international zette vrijdag zijn handtekening onder een lucratief contract na twee succesvolle jaren bij PSV. Aanwinst Franck Ribéry (ex-Bayern München) viel bij Fiorentina in de 78e minuut in. Ook de Franse aanvaller kon niet voor 4-4 zorgen, al claimde hij nog wel vergeefs een strafschop.

Eerder op de avond behaalde Juventus een magere zege bij Parma (0-1). Verdediger Giorgio Chiellini maakte in de 21e minuut het doelpunt. Aankoop Matthijs de Ligt bleef op de bank bij de landskampioen.