Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Spitzenberger en Weeber aanwezig op NFF-dag Stanley H.

Jeroen Spitzenberger, Egbert-Jan Weeber en Jochum ten Haaf zullen aanwezig zijn op de grote publiekspremière van de nieuwe NPO-serie Stanley H. op het Nederlands Filmfestival. Kijkers kunnen op 5 oktober in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht in één keer de hele vierdelige misdaadserie kijken. De kaartverkoop is begonnen, maakte de NPO dinsdag bekend. Ook regisseur Tim Oliehoek woont het special event bij.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Stanley H. van KRO-NCRV is een vierdelige dramaserie die geïnspireerd is op het leven van de Nederlandse topcrimineel Stanley Hillis. De rol van Hillis wordt vertolkt door Jeroen Spitzenberger. De serie reconstrueert Stanley Hillis’ carrière van ’gentleman’ bankovervaller tot nietsontziende drugscrimineel en eindigt met zijn dood in 2011 door een liquidatie onder de ogen van de politie. De criminele afrekening is nog altijd niet opgelost.

Na de première van Stanley H. volgt de voorpremière van De Belofte van Pisa, gebaseerd op de bestseller van Mano Bouzamour. In de hoofdrol speelt acteur Shahine El-Hamus een Amsterdamse jongen die wordt aangenomen op het Muzieklyceum Zuid.