Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Positieve reacties op start wereldtournee Madonna

Madonna heeft haar langverwachte nieuwe wereldtournee Madame X dinsdag afgetrapt in New York. In het Howard Gilman Opera House in Brooklyn waren zo'n tweeduizend fans getuige van haar comeback.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Beelden van het concert zijn er niet. Madonna had vooraf een telefoonverbod aangekondigd omdat ze wil dat fans de show echt beleven in plaats van door een schermpje. De reacties waren na afloop lovend op sociale media. "Dit was het beste wat ik ooit heb gezien. Mogelijk het artistieke hoogtepunt van Madonna. Ongelooflijk", twittert een bezoeker. Een ander rept over "de show van de eeuw". "Ik heb alleen geen plaatjes om het te bewijzen."

"Bedankt dat jullie er waren. Ik ben zo blij dat we eindelijk publiek hebben", schrijft Madonna zelf op sociale media. Tijdens haar set bracht ze een mix van oud en nieuw materiaal. Ze stond ook stil bij 50 jaar Gay Pride en ze brak een lans voor strengere wapenwetgeving in Amerika.

Vals

De positieve reacties komen na de kritiek op Madonna's optreden tijdens het Eurovisiesongfestival in mei, wat geen doorslaand succes was. Volgens kijkers zong ze behoorlijk vals en bewerkte haar team na afloop het geluid bij de beelden die de zangeres online deelde.

Tot half oktober geeft Madonna nog eens zestien concerten in het New Yorkse theater. Daarna doet ze theaters in onder meer Chicago, San Francisco, Las Vegas en Los Angeles aan. In januari maakt Madonna de oversteek naar Europa waar ze eveneens een serie intieme theaterconcerten geeft in Lissabon, Londen en Parijs. De rest van de wereld wordt voorlopig overgeslagen.