Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

PSV, Feyenoord en AZ starten in groepsfase

DEN HAAG (ANP) - De groepsfase van de Europa League begint donderdag met maar liefst drie Nederlandse clubs. Feyenoord speelt in Glasgow tegen Rangers FC, een duel dat gedeeltelijk in het teken zal staan van het herdenken van de overleden oud-voetballer Fernando Ricksen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Trainer Jaap Stam heeft Steven Berghuis, die afgelopen weekeinde het duel met ADO Den Haag miste, weer opgenomen in de selectie. Ook Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra, pas terug van blessure, zijn er bij.

PSV, eerder uitgeschakeld in de kwalificatie voor de Champions League, begint op eigen veld tegen Sporting Portugal. Coach Mark van Bommel sprak van een toernooi met aanzien. "Het toernooi is in waarde en aanzien gestegen. Er zitten hele sterke poules bij. Als je kijkt naar de halvefinalisten van vorig seizoen in de Europa League, dan zijn dat clubs die ook de halve finales van de Champions League hadden kunnen spelen."

AZ is inmiddels in Servië gearriveerd voor de ontmoeting met FK Partizan. Dani de Wit en Zakaria Aboukhlal kunnen in Belgrado hun Europese debuut voor AZ maken. De twee werden onlangs overgenomen van respectievelijk Ajax en PSV.