Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Daniel Dekker stopt na tien jaar als ‘Mr Songfestival’

Daniel Dekker neemt na tien jaar afscheid van de organisatie van het Eurovisiesongfestival in Nederland. De TROS-coryfee was sinds 2009 betrokken bij de Nederlandse selectiecommissie en gold als een van de grote mensen achter de schermen van de Nederlandse organisatie. Ook verzorgde Dekker een aantal jaar het commentaar tijdens de uitzendingen van het liedjesfestijn.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Na 10 jaar plezier, passie, muziek, vriendschap en vooral resultaat sluit ik mijn betrokkenheid bij het Eurovisie Songfestival af", laat Dekker op Facebook weten. "Ik heb veel mogen doen en meegemaakt. Van radio-uitzendingen tot televisie commentaar, van selectie tot organisatie. Van allerlaatste tot allereerste. Een mooi avontuur, om nooit te vergeten. Met grote dank en liefde voor iedereen die er ècht bij was. Ik ga jullie missen."

Daniel Dekker was een van de mensen die zich de afgelopen tien jaar hard maakte voor betere Nederlandse prestaties op het Eurovisiesongfestival. Dat is gelukt; de afgelopen jaren haalde Nederland zes keer de finale.

Sietse Bakker, de uitvoerend producent van het songfestival in Nederland, prijst Dekker op Twitter als "een van de drijvende krachten achter de Nederlandse comeback en de winst van Duncan Laurence. Dankbaar voor zijn inzet."