Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Russische aanklagers willen vrijlating acteur

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Russische aanklagers hebben gevraagd om de voorlopige vrijlating van een 23-jarige acteur. Die is veroordeeld tot 3,5 jaar cel nadat hij was aangehouden bij een protest van de oppositie. De zaak krijgt veel aandacht omdat de arrestatie is gefilmd en bekende Russen het voor de man opnemen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Acteur Pavel Oestinov heeft zich volgens de autoriteiten verzet tegen zijn aanhouding. Een agent zou daarbij letsel aan zijn schouder hebben opgelopen. Oestinov spreekt de beschuldigingen tegen en zegt dat hij ook niet meedeed aan de betoging. Hij zou alleen een omstander zijn geweest.

Eén van de redenen dat de veroordeling zorgt voor verontwaardiging is dat de rechtbank weigerde filmpjes van de arrestatie toe te laten als bewijs. Op de beelden is te zien dat de acteur plots hardhandig wordt ingerekend. Beroemdheden beklagen zich op sociale media tegenover een miljoenenpubliek over de uitspraak.

Het Openbaar Ministerie heeft de rechtbank nu gevraagd de twintiger vrij te laten in afwachting van zijn hoger beroep. De rechter buigt zich naar verwachting vrijdag over dat verzoek.