Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Huiszoeking bij Proximus-baas Leroy'

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Het Brusselse gerecht heeft huiszoekingen uitgevoerd bij Dominique Leroy, de vertrekkende topvrouw van telecombedrijf Proximus. Het bedrijf bevestigde dat er onderzoek is gedaan in haar kantoor. Volgens verschillende Belgische media is ook haar thuisadres bezocht. Leroy komt binnenkort aan het roer te staan van KPN.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Volgens zakenkrant De Tijd gaat het om een gerechtelijk onderzoek naar misbruik van voorkennis bij het verhandelen van Proximus-aandelen. De Belgische beurswaakhond FSMA zei eerder al onderzoek te gaan doen naar een aandelentransactie van Leroy. Kort voor ze haar vertrek bij Proximus bekendmaakte, zou ze nog een pakket aandelen van ruim 285.000 euro te gelde hebben gemaakt.

Leidinggevenden bij beursgenoteerde bedrijven zijn in België verplicht om transacties te melden als het totaalbedrag in een kalenderjaar boven 5000 euro komt. De FSMA maakt die transacties vervolgens openbaar. Het vertrek van een bestuurder in een bedrijf geldt als koersgevoelige informatie.