Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Viergever ziet PSV steeds meer een team worden

EINDHOVEN (ANP) - Nick Viergever zag PSV de voorbije maanden een flinke metamorfose ondergaan. Daniel Schwaab, zijn steun en toeverlaat centraal in de defensie, vertrok. Van het basisteam van vorig seizoen verlieten vervolgens ook linkerverdediger Angeliño en aanvallers Luuk de Jong en Hirving Lozano de club. PSV leek even te moeten passen in de strijd met de kapitaalkrachtige concurrent Ajax, maar na een rommelige transferperiode en wisselvallige start (met onder meer uitschakeling in de Champions League tegen FC Basel) beginnen de puzzelstukjes steeds beter op hun plaats te vallen bij PSV.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Als team zijnde hebben we het heel goed gedaan", zei Viergever na de zege van PSV donderdag in de groepsfase van de Europa League tegen Sporting Portugal (3-2). De derde treffer kwam op naam van Timo Baumgartl. De Duitser is de nieuwe collega van Viergever centraal in de defensie. Schwaab is inmiddels ook weer PSV'er, maar moet zijn jonge landgenoot nu voorrang geven. "De samenwerking verloopt prima. We zijn goed op elkaar ingespeeld", vindt Viergever, die wel blij is dat Schwaab weer in de selectie zit. "Hij is een ervaren jongen en weet wat er gevraagd wordt. Het is ook goed voor het evenwicht in de groep dat hij er weer bij is."

Na de uitschakeling in de Champions League tegen Basel had PSV het in de kwalificatie van de Europa League ook moeilijk tegen het Noorse Haugesund. In de competitie startte het elftal van trainer Mark van Bommel met puntenverlies bij FC Twente.

Aanvallende indruk

De laatste weken maakt PSV steeds meer indruk, vooral in aanvallend opzicht. Met De Jong en Lozano leverde PSV veel ervaring en doelpunten in, maar Donyell Malen en Mohamed Ihattaren heeft het tweetal al bijna doen vergeten. Malen brak door als international, scoorde in de EK-kwalificatie tegen Duitsland en was zaterdag liefst vijf keer trefzeker tegen Vitesse. Ook tegen Sporting scoorde de spits weer. De pas 17-jarige Ihattaren stond donderdag aan de basis van alle drie de doelpunten.

"Voorin hebben we zoveel spelers met kwaliteiten die, als we de bal hebben veroverd, snel toe kunnen slaan", weet Viergever, die zondag zijn voormalige werkgever Ajax treft. De Amsterdammers wonnen dinsdag in de Champions League met 3-0 van Lille. "Twee dagen rust moeten voor ons genoeg zijn om zondag volle bak te kunnen gaan. We moeten klaar zijn voor Ajax."