Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Weinig communicatie en info Hudson's Bay'

AMSTERDAM (ANP) - Hudson's Bay laat momenteel weinig los over wat de plannen zijn met het langjarig gehuurde vastgoed van de warenhuisketen. Dat zegt topman Jeroen Lokerse van Cushman & Wakefield tegen het ANP. De vastgoedonderneming treedt als adviseur op voor "het grootste deel van de verhuurders" van Hudson's Bay. "Er moet snel duidelijkheid komen."

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Hudson's Bay sluit voor het einde van het jaar de deuren van zijn 15 filialen in Nederland. "Er is bij niemand paniek, omdat we al wisten wat er kwam. Maar we willen nu wel informatie en mogelijke oplossingsrichtingen", aldus Lokerse. Het zou Hudson's Bay ook sieren als ze aan de vastgoedeigenaren, die ze na het omvallen van V&D met rooskleurige visies aan boord haalden, komen uitleggen wat er fout is gegaan.

De panden zijn langjarig gehuurd door Hudson's Bay, met een huurgarantie. Momenteel staat van die garantie nog 400 miljoen euro uit. "We gaan natuurlijk in gesprek met de vastgoedeigenaren en andere partijen", aldus een woordvoerder van Hudson's Bay eerder al. Lokerse houdt geen rekening met een strijd tussen de vastgoedeigenaren en Hudson's Bay. "Als je in Nederland afspraken maakt, dan houdt je je daaraan."