Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Naaz genomineerd voor Europese talentprijs

Zangeres Naaz is een van de zestien genomineerden voor de Music Moves Europe Talent Awards. Dat is vrijdag bekendgemaakt op het Reeperbahn Festival in Hamburg. De winnaars worden onthuld op Eurosonic Noorderslag in januari.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Naast de Nederlandse zangeres zijn artiesten uit vijftien andere Europese landen geselecteerd waaronder het Italiaanse producerstrio Meduza, dat momenteel wereldwijd een hit scoort met het nummer Piece Of Your Heart.

Een internationale jury selecteert uiteindelijk acht winnaars. Alle winnende artiesten krijgen 10.000 euro die ze kunnen besteden aan het bevorderen van hun internationale carrière. Bovendien strijden ze daarna om de Public Choice Award, gekozen door muziekfans uit heel Europa. Die prijs kan nog eens 5.000 euro opleveren.

De Music Moves Europe Talent Awards heetten tot vorig jaar de European Border Breakers Awards. Afgelopen editie was de Nederlandse muzikante Pip Blom een van de winnaars. Zij timmert inmiddels behoorlijk aan de weg in Europa. Zo mocht ze in juni meerdere keren optreden op het prestigieuze Glastonbury Festival.