Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrede gevierd op speciale dag

DEN HAAG (ANP) - In diverse plaatsen in Nederland wordt zaterdag stilgestaan bij de Internationale Dag van de Vrede. Met name in Den Haag, internationale stad van vrede en recht, worden zaterdag en ook zondag diverse evenementen gehouden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In de Hofstad vindt onder meer een Vredesloop dwars door de stad en het Just Peace Festival plaats. De Haagse Internationale Open Dag is onderdeel van het festival. Op zondag zijn in Den Haag vele instellingen en organisaties te bezoeken die dagelijks werken aan vrede en/of recht. Door de deuren te openen willen zij de bezoekers een 'kijkje in de keuken' geven.

De Verenigde Naties riepen de Dag van de Vrede uit in 1981. De organisatie roept op deze dag alle lidstaten die in oorlog verkeren op een etmaal lang een staakt-het-vuren in te zetten.

Zaterdag begint ook de Nationale Vredesweek van de vredesbeweging PAX. Er worden een week lang diverse vredesactiviteiten gehouden door het hele land, zoals de Walk of Peace, een vredeswandeling door Almere. Dit jaar is het thema ’Vrede verbindt over grenzen’.