Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hoog kijkcijfer Beau dankzij Eva en senioren

HILVERSUM (ANP) - Het nieuws over de overstap van Eva Jinek van de publieke omroep naar RTL 4 heeft de commerciële zender meteen voordeel opgeleverd. De latenightshow die Beau van Erven Dorens vanaf januari om en om met Jinek gaat presenteren, trok vrijdag 853.000 kijkers, goed voor een plekje bij de tien best bekeken tv-programma's. Jinek (NPO 1, 776.000 kijkers) viel net buiten de top 10, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Vrijdag heette Beau zijn nieuwe collega Jinek alvast hartelijk welkom met een smoelenboek, om haar kennis te laten maken met "de vele gezichten van RTL". Hij maakte ook de winnaar bekend van The Voice Senior dat voorafgaand aan de talkshow werd uitgezonden. De talentenjacht voor senioren staat met ruim 1,2 miljoen kijkers op de tweede plaats in de kijkcijferlijst. Het best bekeken programma van vrijdag was het NOS Journaal van 20.00 uur (NPO 1, 1,7 miljoen kijkers).

Het was Van Erven Dorens deze maand nog nauwelijks gelukt om met zijn talkshow een plek te bemachtigen in de kijkcijfer-top 25. Alleen bij de start, begin deze maand, waren er 650.000 kijkers. Een week later was dat aantal bijna gehalveerd.

De 41-jarige Jinek heeft bij RTL een contract voor vier jaar getekend. Beau en Eva nemen ieder een aantal maanden van het jaar de presentatie voor hun rekening. Vrijdag is de laatste Jinek op NPO 1.