Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Groningen wint weer eens na moeilijke periode

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft voor het eerst sinds de eerste speelronde weer eens gewonnen. Na drie nederlagen en een gelijkspel pakten de Groningers, die voorafgaand aan het duel pas vier keer hadden gescoord, ten koste van PEC Zwolle eindelijk weer eens drie punten: 2-0.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Ramon Pascal Lundqvist bezorgde de thuisploeg met een hard diagonaal schot over de grond een voorsprong en na een uur maakte Ajdin Hrustić er met een bekeken schot met links 2-0 van. Kort daarvoor had PEC Reza Ghoochannejhad in de ploeg gebracht. Reza was vorige week bij zijn debuut in Zwolle goed voor vier doelpunten, maar kon zich ditmaal niet onderscheiden.

Door de zege passeerde Groningen PEC op de ranglijst, op basis van een beter doelsaldo. Beide clubs hebben zeven punten, al hebben de Groningers nog een wedstrijd tegoed. Woensdag gaat Groningen op bezoek bij PSV. Dat duel werd eerder in het seizoen uitgesteld wegens Europese verplichtingen van de nummer 2 van vorig seizoen. Alsof dat nog niet genoeg is, wacht FC Groningen zaterdag ook nog eens de uitwedstrijd tegen regerend kampioen Ajax.