Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Aardbeving Albanië: meer dan 100 gewonden

TIRANA (ANP) - Meer dan honderd mensen zijn gewond geraakt door een reeks aardbevingen in Albanië. Het kleine Balkanland is opgeschrikt door de zwaarste beving in tientallen jaren, met veel schade en paniek tot gevolg. De meeste slachtoffers raakten volgens plaatselijke media alleen lichtgewond.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De krachtigste aardbeving van zaterdagmiddag had volgens de autoriteiten een kracht van 5,8. Het ging volgens het ministerie van Defensie om de "zwaarste beving in twintig of dertig jaar". Geschrokken inwoners renden massaal de straat op, onder meer in hoofdstad Tirana. Twee andere bevingen hadden een kracht van 5,1 en 4,7.

De aardbevingen waren onder meer te voelen in buurlanden Montenegro en Noord-Macedonië. De Albanezen kregen ook 's nachts geen rust. Er volgde na middernacht nog een zware beving. Die had volgens de eerste berichten een kracht van 4,8.

De schade door het natuurgeweld is groot. De autoriteiten in het circa 3 miljoen inwoners tellende land zeggen dat zeker 293 woningen schade hebben opgelopen. Ook viel er puin op auto's. Het aantal gewonden is zaterdagavond laat bijgesteld naar 108.