Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verstappen op podium in Singapore, Vettel wint

Max Verstappen is zondagmiddag derde geworden tijdens de Grand Prix van Singapore. Sebastian Vettel won en zag dat zijn teamgenoot als tweede over de streep kwam.

Verstappen

Leclerc heeft in ieder geval direct de smaak te pakken. De start is werkelijk fantastisch en hij rijdt weg bij Hamilton in de openingsfase van de race. Sebastian Vettel sluit aan op P3 en Max Verstappen ligt vierde. Achterin het veld hebben Nico Hulkenberg, George Russel en Carlos Sainz een pitstop gemaakt om opgelopen schade te herstellen. 

Na tien ronden zijn de gaten voorin nog altijd miniem. Leclerc rijdt ongeveer een seconde voor op Hamilton. Hamilton heeft diezelfde voorsprong op Vettel en de Duitser rijdt ook ongeveer een seconde voor Verstappen. Het lijkt een tactisch schouwspel te worden in de straten van Singapore.

Ricciardo smaakmaker

Dat Daniel Ricciardo smaakmaker is in de Formule 1, is wel bekend. De Australiër is ook in deze Grand Prix lekker bezig: twee prachtige inhaalmanoeuvres op Lance Stroll en Daniil Kvyat zijn de hoogtepunten van de wedstrijd tot nu toe. De Renault-coureur komt van achteraan het veld vanwege een illegale MGU-K. 

Pitstops

De eerste pitstops van de toppers zijn van Vettel en Verstappen in de twintigste ronde. Zij vallen terug tot vlak buiten de punten, maar de undercut werkt zeer nadrukkelijk. Leclerc komt namelijk achter zijn teamgenoot terug de baan op. De Mercedessen zijn nog een ronde langer doorgereden en gaan ook tijd verliezen.

Waar Valtteri Bottas wel gewoon zijn pitstop maakt, rijdt Hamilton door. De wereldkampioen gokt erop dat Vettel, Leclerc en Verstappen worden opgehouden achter de langzamere auto's die nog geen pitstop gemaakt hebben. Verstappen moest even passen na de versnelling van de Ferrari's, maar door de achterblijvers kan de Nederlander weer aansluiten. 

Zes ronden later is het zover: Hamilton maakt zijn pitstop. De Brit komt achter Verstappen de baan op, op de vierde plek voor de deur bij teamgenoot Bottas. Het virtuele podium ziet er dus als volgt uit: Vettel (1), Leclerc (2) en Verstappen (3). 

Giovinazzi aan kop

Ondertussen rijdt Antonio Giovinazzi al sinds de pitstop van Hamilton in ronde 26 aan de leiding van de Grand Prix. In de 31e ronde pakt Vettel de leiding af en is het Italiaanse feestje voorbij. Ook Pierre Gasly, Daniel Ricciardo en Lance Stroll rijden nog rond op goede puntenposities. Laatstgenoemde fungeert als een soort stop op de deur, want hij houdt achtereenvolgens Leclerc, Verstappen en Hamilton op. 

Giovinazzi zakt een aantal ronden later terug. Ricciardo haalt de Italiaan in voor P7, maar doet dit erg agressief en de twee raken elkaar. Het betekent een lekke band voor de Renault-coureur, die zo lekker bezig was. Ook Giovinazzi moet een pitstop maken. 

Na dit moment zijn het Romain Grosjean en George Russel die elkaar raken. Russels race eindigt daardoor in de muur. Het is de eerste DNF van Williams in 2019. De Safety Car is het gevolg. 

Bij de herstart komt alles en iedereen zonder kleerscheuren door de eerste ronde. Lance Stroll is de enige die in de daaropvolgende ronde schade rijdt: de Canadees raakt de muur en heeft door het contact een lekke band. 

Teamgenoot Sergio Perez ziet zijn race in duigen vallen. Zijn Racing Point-bolide heeft de geest gegeven. Doordat de auto niet heel makkelijk weg te halen is, ontstaat er een nieuwe Safety Car-situatie.

Ook bij deze herstart gaat het allemaal goed in de top zes. Niemand kan elkaar echt pijn doen en daardoor blijft de rangorde zoals voorafgaand aan de herstart. Daarachter is er contact tussen Daniil Kvyat en Kimi Raikkonen. De race van de Fin zit erop en de derde Safety Car in korte tijd is een feit. 

De derde herstart is een erg goede van wedstrijdleider Vettel. Het gat wat hij direct slaat met zijn teamgenoot Leclerc bedraagt een volle seconde. Daarachter kunnen de coureurs elkaar niet aanvallen in de strijd om een podiumplek. 

Geen aanval slotfase

Leclerc heeft de strijdbijl begraven en Vettel gaat met anderhalve seconde voorsprong de race winnen. Achter de twee rode bolides is Hamilton aan het stampen om Verstappen te grazen te nemen. Met nog drie ronden te gaan zit de Silver Arrows te loeren in de spiegels van de Red Bull van Verstappen. 

Met nog twee ronden te gaan vraagt Verstappen om more power. Vanaf de pitmuur klinkt het 'negative, negative' en de spanning neemt toe. In de laatste ronde lukt het Hamilton niet om Verstappen te passeren en zodoende mag hij naar het podium. 

Naast het feit dat Antonio Giovinazzi al aan de leiding heeft gelegen van deze Grand Prix, pakt de Italiaan nu punten met een tiende plek. Ook vooraan is het een Italiaans feest: Ferrari boekt een zogenoemde 1-2, en wie had dat gedacht voorafgaand aan dit weekend. Sebastian Vettel wint voor Charles Leclerc. Max Verstappen zal content zijn met een derde plaats.

Hamilton en Bottas worden vierde en vijfde. Alexander Albon pakt P6. Lando Norris, Pierre Gasly, Nico Hulkenberg en Antonio Giovinazzi completeren de top tien.