Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ten Hag: er zit muziek in Ajax

EINDHOVEN (ANP) - Al met al was trainer Erik ten Hag best tevreden over het gelijkspel van zijn Ajax bij PSV (1-1). "We hebben hier twee keer op rij kansloos verloren", zei hij. "We werden steeds afgetroefd. Dat was nu zeker niet het geval. Wij hebben de wedstrijd gedicteerd. Alleen hadden we zorgvuldiger met de kansen moeten omspringen."

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"In een topwedstrijd krijg je geen tien kansen", zei Ten Hag. "Maar we hebben er wel vijf gecreëerd voordat we scoorden. We hebben dus vijf mogelijkheden gemist. Dat is te veel, daar moeten we aan werken."

Ten Hag stond op het punt Promes voor Donny van de Beek te wisselen, toen Promes scoorde. "Als je zo veel kansen krijgt, dan wil je Van de Beek graag brengen. Maar gelukkig scoorde Promes. Toen heb ik hem laten staan omdat hij ook goed Dumfries kan bespelen. Daarom haalde ik Neres eruit voor Van de Beek die na zijn blessure nog niet een hele wedstrijd kan spelen."

"We hebben volwassen gespeeld en gedomineerd", concludeerde Ten Hag. "Er zit muziek in onze ploeg. Nu moeten we nog beter met de kansen omspringen en een voorsprong leren vast te houden. Die 1-1 van Malen was eigenlijk de enige grote kans die we hebben weggegeven."