PSV en Ajax spelen gelijk (1-1) in Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - De topper in de eredivisie tussen PSV en Ajax heeft geen winnaar opgeleverd. In Eindhoven eindigde het duel in 1-1.

PSV en Ajax blijven daardoor voorlopig ongeslagen. Beide clubs hebben na zes duels veertien punten. Nummer drie Vitesse staat ook op veertien punten, maar de Arnhemmers hadden daar een wedstrijd meer voor nodig.

Ajax had voor rust een overwicht en kreeg ook enkele kansen. Doelpunten bleven echter uit. Na de rust was het wel raak voor de Amsterdammers. Op aangeven van Dusan Tadic schoot Quincy Promes de bal in de 63e minuut achter doelman Jeroen Zoet.

Gelijkmaker

De gelijkmaker kwam in de 77e minuut op naam van Donyell Malen. Voor de spits van PSV betekende het alweer zijn zevende doelpunt in de competitie dit seizoen.

Ajax speelt woensdag in Amsterdam tegen Fortuna Sittard de volgende wedstrijd in de eredivisie. PSV treft dezelfde avond FC Groningen in Eindhoven.